Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Edincikli yumurta üreticisi Aytekin: Yumurta tüketimi özendirilmeli”

Edincikli yumurta üreticisi Aytekin:  Yumurta tüketimi özendirilmeli”

Edincikli yumurta üreticilerinden Mehmet Aytekin, Ülkemizdeki yumurta tüketiminin artması için en ucuz protein kaynağı olan yumurtanın önemi çok iyi anlatılmalı” dedi.

Edincikli yumurta üreticilerinden Mehmet Aytekin, “Ülkemizdeki yumurta tüketiminin artması için en ucuz protein kaynağı olan yumurtanın önemi çok iyi anlatılmalı” dedi. 

Bandırma ve yöresinde yumurta sektörünün, diğer bölgelere göre geri kalmasının nedenini, üreticiler ve tesislerinin kendilerini yenileyememesine bağlayan Aytekin, şunları söyledi:
“Bu bölgede hâlen 3 milyon tavuktan, günde 2,5 milyon adet yumurta alınıyor. Dört firma, Irak ve Suriye’ye ihracat da yapıyor. Bu ülkelere, her hafta beş tır tarafından gönderilen yumurta sayısı 1 milyon 800 bin adet dolayında bulunuyor. Türkiye’de, Avrupa ülkelerine göre yumurta tüketimi oldukça az. Bizde, kişi başına düşen yıllık yumurta tüketimi 180 dolayında bulunurken, Avrupa ülkelerinde bu sayı 300 dolayında gerçekleşiyor. Oysa yumurta, en ucuz protein kaynağıdır. Devletimizin, yumurta tüketimini teşvik etmesi için bu konuda bir eğitim, bilinçlendirme ve özendirme kampanyası uygulamasının yararlı olacağına inanıyorum.”



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı